CitEr aKu......

Monday, August 16, 2004

2 hAri YaNG cuKuP BuSy....

14/8, Sabtu lepas keja, aku terus g rumah Mega (sepupu yg baru sahaja kematian suaminya pada 16 julai lepas), dia nak pindah rumah kat Batu Caves dekat dgn Giant baru. Nasib baik g lunch dulu, sampai2 je, terus angkat brg bwk turun naik lif dr tingkat 8, masuk dlm keta then ke rumah baru dia naik tangga tingkat 2…2 kali ulang alik amik brg sbb brg2 lain dh ada kat sana. Malam gi beli makanan lak utk famili dia sekalik..aku tido sana mlm tu tlg dia kemas brg. Dlm kul 10 gi Giant, dia nak beli barang2 keperluan harian. Balik dh penat terus tido.

Esoknya pagi2 lagi balik rumah aku bwk mak, adik, tuk & sepupu gi Sri Petaling, mak nak beli barang2 keperluan peribadi. Pastu petang kul 5, bwk Mega, tuk & mak Mega gi kedai perabot kat Greenwood, Mega nak beli meja makan (rumah baru, meja pun baru), pastu gi Jaya Jusco kat Alpha Angle tu, then ke Giant sekali lagi sbb semalam tak habih beli belah lagi….adus penatnya kaki ni berjalan. 2 hari nie jadik drebar tak bergaji. Penat tu takyah citer la kan, tapi dek kerana menolong anak yatim (Mega pun anak yatim gak masa umur dia 4 tahun, bapaknye meninggal, sekarang nie anak dia yg baru umur setahun lak anak yatim), penat tu tolak ke tepi. Biarlah dia gembira sikit setelah bersedih atas kematian suaminya hari tu. Hari nie hari dia, hari aku nanti camna la pulak. Tak dpt di bayangkan lagi kalau org tersayang pegi dulu drpd kiter. Kebetulan pulak, semalam birthday arwah, lagilah terasa dia, kalau suami dia panjang umur, dh 34 tahun umurnya. Hemmmm..entahlah….aku harap dia akan tabah menghadapi segala dugaan hidup yg akan datang nie…alhamdulillah, dia ada keluarga yg cukup banyak membantu dia….kalau aku la, adakah aku setabah dia….???? hopefully...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home